Home

In tegenstelling tot het eerst seizoen, krijgt het tweede Seizoen van Game Of Thrones ditmaal volop aandacht in de media, en wat Tasteless Enterprise betreft is het beter te laat dan ooit.

Kranten als de Volkskrant en het Algemeen Dagblad rapporteerden afgelopen maandag over de eerste aflevering van seizoen twee – die ze uiteraard nog niet hadden gezien. Nee, ze baseerden zich op de Noord-Amerikaanse receptie van de eerste aflevering waarin vooral Carice van Houten werd geroemd. Nu hebben wij bij Tasteless Enterprise meer mogelijkheden zoals een trip naar New York om daar genietend van een goed glas wijn, de seizoenspremière op de betaalzender HBO vanuit een comfortabel hotelbed te bekijken. Collega Eru wijst me er overigens telkens weer op dat deze goedlopende serie toch echt is gebaseerd op een reeks boeken van George R.R. Martin.

Compilatie
Aflevering een is een establishing aflevering. Dit wordt als snel duidelijk zodra we eerst een paar minuten kijken naar een korte compilatie waarin het eerste seizoen wordt weergegeven. Na een korte, maar zeer krachtige samenvatting vangt het tweede seizoen aan met de inmiddels legendarische openingsscène die wordt ondersteund door de aanstekelijke muzikale compositie in A Song Of Ice And Fire.  Hierop wordt overgegaan in een reeks scènes waarin we opnieuw lijken kennis te maken met de Baratheons, Starks, Lannisters, de noestige ridders bij de muur, de draken van Daenerys Targaryen.

van Houten
Het plot wordt in dit nieuwe seizoen voortgestuwd door al lopende ontwikkelingen uit het vorige seizoen zoals de oorlog van legeraanvoerder Rob Stark tegen de Lannisters uit King’s landing en de strijd van Daenarys en haar volgelingen tegen de honger. Daarnaast zijn er andere, nieuwe ontwikkelingen. Vijf nieuwe karakters maken hun opwachting in het tweede seizoen. Zoals hierboven al is beschreven is Carice van Houten daar een van, als heks tracht ze Stannis Baratheon te beïnvloeden. Net zoals in Black Death speelt van Houten een overtuigende rol en zullen hoogstwaarschijnlijk weinig critici zich daarover beklagen. Verwacht in deze aflevering echter geen grote memorabele gebeurtenissen, de makers David Benioff en D.B. Weiss proberen de kijker na een jaar eerst weer op het goede pad te krijgen.

Bekende gezichten
Bekende gezichten als Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Aidan Gillen (Petyr Baelish) en Lena Headey (Cersei Lannister) keren in de eerste aflevering terug. Bovendien krijgt de serie een ‘jong’ karakter doordat Richard Madden (Robb Stark), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Sophie Turner (Sansa Stark) samen met andere jonkies prominentere rollen krijgen. Zoals Eru zei, de hogere bomen Sean Bean (Eddard Stark) en Jason Momoa (Khal Drogo) zijn in seizoen een omgezaagd zodat het kleinere struikgewas beter kan groeien.

Conclusie
Aflevering een van seizoen twee van Game Of Thrones lijkt wellicht wat informatief, maar de aanknopingspunten die hier worden gecreëerd leidden ertoe dat dit een veelbelovend seizoen zal worden. De cinematograaf heeft er in ieder geval het vertrouwen in, het oogverblindende camerawerk wordt in seizoen twee doodgewoon voortgezet. (Bobbie Peru)

9.0

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s